snow

Sunday, 23 December 2012

SEMESTER 2

wahh!! dah lame x update blogg..
ehmm nak citer sikit lah pasal sem 2... sem 2 nie cam x happy sangat lahh.. budak2 DPR bnyak yang dh pergii.. soo klaz cm sikit jee.. x meriah cm dulu wktu sem 1.. abg2 akak2 sem 6 DPR pon dh x de (sem klpas pnye... 

yang lagi membuat kn aku stress thun nie subject pnye lahh susah tahap gaban.. seriusss lahh aku ckp kn.. aku mang x akan dapat anugerah dekan pnyee... makne x yee sbject bnyak student kantoiii.. gilerrr btoll.. comersial law.. nyeee lg lahh menakutkan aku.. macro yee lagi satu hall.. buat aku nk pengsan jeee.. blom citer tntegrated marketing comunication lagi.. lagii lahh buat nak gugur jantung aku ni hah!!! heishh.. aku pon x tau lahh cm mne proses pembelajaran aku tuhh hah
sakit  otak aku... blom 2 mnggu blajar lgg.. dh ada tugasan yg buat pening kepala aku..heishhh!!!
dugaan.. dugaan..
nie lah namanya student.. ada je yee dia pnye assgment
thun nie assigment dia perrhhh!!! x tau nk ckp ape lahh kn.. belambak glerrr dia pnye assgment
lecture x bolehh bagi lg bnyak ke assgment..hehehe
saya mang suka pon assgment nie..hahahah!!! haiiypoooo.. sakit kepala pikir kn yeee!!!!

ape pon redah je lahh ape pon yg berlaku sem 2 nie dengan tawakal

Tuesday, 4 December 2012

PELBAGAI CERITA YANG BOLEH KITA JADIKAN TELADAN. :D

Janganlah kamu bersedih bila ditinggalkan.. Ingatlah, Allah swt sentiasa bersamamu... Apa yang terjadi adalah kerana Allah swt sayangkan kamu dan ingin kamu dekatinya.. Tidakkah kamu merasa ingin tempat mengadu ketika kamu bersedih?? 

Ya..itulah salah satu cara bagaimana Allah swt ingin kamu dekat dengan NYA.. segeralah berwuduk sahabatku.. segeralah sujud kepada NY

A... Dia adalah sebaik2 dan KEKASIH paling AGUNG sekali!!

♥ Allah







NIE CERITA LAIN PULAK

Imam Abu Hanifah dan Buktinya |

Pada suatu hari Imam Abu Hanifah disoal seorang kafir yang tidak percaya kepada Tuhan berkaitan bukti kewujudan Tuhan.beliau lantas menjawab akan menjawab soalan itu pada sebelah petang di sebuah pulau.
Pada petang itu, orang kafir itu berada dipulau itu tepat pada masa yang dijanjikan, namun Imam Abu Hanifah masih belum sampai2.
Apabila Imam Abu Hanifah sampai 

dihadapan orang kafir itu,dia terus menuduh beliau dengan keburukan orang islam yang mengaku agama mulia tetapi penganutnya tidak tahu menepati masa.
Imam Abu Hanifah menerangkan sebab dia terlewat. "saya tidak menemui sebarang perahu atau sampan untuk membolehkan saya menyeberangi sungai . sedang memikirkan cara menyelesaikan masalah itu, saya terlihat sebatang pokok secara tiba2.
batang pokok itu tiba2 terbelah menjadi kepingan papan kemudian tersusun menjadi sebuah perahu. saya pun mengunakan perahu itu untuk menyeberangi sungai tersebut", terang Imam Abu Hanifah.
Orang kafir itu dan semua yang mendengar perbualan mereka lantas ketawa berdekah2 mengejek cerita Imam Abu Hanifah. Mana mungkin sebuah perahu boleh terjadi sendiri, kata mereka.
"Engkau tidak percaya dengan ceritaku?" soal imam abu hanifah. "Bagaimana pula aku mampu percaya ceritamu yang Tuhan itu tiada
dan alam semesta ini terjadi sendiri,sedangkan kewujudan sebuah perahu dengan sendirinya pun kau tidak percaya, mana lebih mudah, mencipta perahu atau bumi,langit dan alam segala isinya?" soal Imam Abu Hanifah lagi 
Orang kafir itu terdiam mengetahui dia terperangkap dengan tingkah lakunya sendiri. :)

#pray for GAZA




KISAH SEEKOR BURUNG

>> Teringat kisah perihal seekor burung kecil yg terbang ulang alik membawa air dimuncungnya untuk memadamkan api yg membakar Nabi Ibrahim~

>> semasa ditanya kenapa ia berbuat begitu sedangkan usahanya itu hanyalah "sia-sia" sahaja berbanding dgn api yg besar itu, jawabnya mudah sahaja~ ia berkata :

"..SETIDAK-TIDAKNYA JIKA DITANYA DI HADAPAN ALLAH DI AKHIRAT KELAK, IA DAPAT MENJAWAB YANG IA TELAH BERUSAHA SEMAMPUNYA YANG IA BOLEH BUAT UNTUK MELAWAN KEBATILAN.."

Wednesday, 7 November 2012

KATA-KATA HIKMAH MENJELANG FINAL EXAM

final exam nak dekat.. aku pon x reti nk study lagi..haha!!! hari tuhh masa final exam agama aku deman, hanya Tuhan je lah yang tahu betapa lemah yee aku mlm tuhh!! aku mang dah tawakal dengan exam agama aku.. ape yang aku baca smue yee x masok dlm otak aku sb aku penning sgt.. dgan badan lemahh...
sekarang pon masih sakit lagi. tpi tahan je lah!!
ini kkata2 semangat yang aku amek dari google!! hehehe!! best ayat dia :



  • "Kita mesti pastikan hari ini adalah milik kita kerana kita belum pasti adakah hari esok kita masih diberi peluang."
  • "Nilai manusia adalah semahal nilai matlamatnya." ~ Marcus Aurelius
  • "Hari yang mendatang tidak akan memberikan sebarang makna jika kegagalan semalam tidak dijadikan teladan."

Friday, 26 October 2012

Terharu sekejap

sampai je aku dekat sentosa.. tros aku pergi TESCO tunaikan solat magrib.
lepas habis solat magrib. abang aku terus jemput aku dekat TESCO. 
Aku pon suruhlah abg aku berhenti dekat pasar malam nk beli Pizza sb adk aku yg kecik tuh nk.. beli jekan lah kn.. dah habis meronda  sambil cuci mata dekat pasar mlm. hahah.. tros aku naik kereta.
dalam perjalanan nk balik umah aku berboraklah dengan abbg aku..
entah macam mana boleh terkeluar topik psal rindu pon, aku  x tau lah.
abg aku ceritalah yang adk aku rindu sangat dekat aku  tiba2 abg aku pon ckp "bukan pika je yang rindu dekat kau, aku pon rindu dekat kau tau tak !!!" hahaha!! bapak lahh time tuhhh terharu gilerr abg aku yg brutal tuh rindu dekat aku beb.. 
 yang sakit hati nyee ada ke patut dia ckp "kalau kau balik selalu pon wat sakit hati jugakk.. baik x payah balik" setan kau bangg!! baru nk tangkap leleh dah buat aku jadi setan..haha!!

sedar x sedarr aku dh nk dekat sebulan x balik rumahh.. bukan dorg je rindu aku.. aku pon rindu gilerr dekat dorang.. smpai suatu hari tuhh lpas habis je semayang tross melalak aku menangis macam perumpuan mati laki dah..hahha!!! yang paling trok yee ialah bila dengar kuliah magrib jee msti teringat dekat family aku terutama ayah aku.. ehmm time tuh mang sedih gilerr.. smpai mcm tuh sekali rndu aku dekat family..
  tapi sekarang dh lepas rndu.. aku dh balik umahh.. best gilerrr..



Delete

mulai hari nie aku akan jadi Nur Ezzaty YG BARU..
Kejadian mlm tuh membuatkan aku tersedar dari khayalan ku selama nie.
Kejadian malam itu juga membuatkan aku jadi lebih matang.
Kejadian semalam mengajar aku erti Kehidupan yg Sebenar.

aku yakin dengan diri aku yang aku boleh berubah ke arah yang lebih baik. insaallah!!
malam tuh banyak mengajar aku erti kasih sayang..
haha!!! kau DELETE nombor aku dalam foh kau, aku akan  DELETE no kau sekalli dengan  diri kau aku akan DELETE dalam hidup aku... alhamdullilah malam tuh jugak nama kau dah tak de tempat dalam hati aku lagii..

 terima kasih YaAllah kerana izinkan aku melupakan dia!!
aku yakin setiap berlaku ada Hikmah nya yang tersendiri!!
bagus jugak kejadian malam tuh berlaku dekat diri aku.. 

Aku bersedia menjadi diri aku yang dulu!!
Aku bersedia untuk buka pintu hati untuk orang yg berhak mendapatkan cinta aku :)
                  DAN..!!!
Aku bersedia untuk menempuhi segala halangan.. dengan BERTAWAKAL kepada Nya :)





If One Day, You Come Back In My Life
I Will Make Sure That You Would NOT Take My Heart Anymore!!





Thursday, 4 October 2012

rindu family

semalam dekat PI waktu degar tazkirah tajuk Jagalah Allah Nescaya Allah Akan Menjaga Kamu..
ustaz tuhhh sentuh cerite psal ape entah aku lupe.. padahal baru je smalam dengar tazkirah tau,dah lupe.hahaha!! nmpak beno selalu makan maggi.hahaha.. tak tau lah tibe2 aku temenung sekejap terus teringat psal ayah aku, aku ckp dalam hati "mesti ayah suka bila dengar cerita pasal tajuk nie" dengan x sengaja bertakung air mata aku.. aku rindu dekat ayah aku :'(

sejak kebelakangan nie aku selalu pikir pasal ayah aku.. knape yee?? nbile temenung sekejap mesti teringan muke ayah aku.. muke mak aku.. adik aku... sayang aku dekat dorang :'( ehmmm bile dengar ceramah mesti akan teringat dekat ayah.. aku sentiasa menganggap dorg ada disisi aku waktu tuhh!! dan aku mengharap yang sebenarnyee kedua ibu bapa ku dengar sekali ceramah tuhh.. tapii tuh semua bayangan perasaan ku sahaja... mereka jauh dimata ku tapi dekat dihatiku :')

nak taip blog nie  pon dah bertakung air mata aku.. tapi tahan..

aku sedih sangat.. result statistic aku x bgoss.. agama x bgoss.. bi pon x bgos.. apetah lagi micro dengan akaun lagi lahh hancuss!! x payah ckp lah kn.. aku sedih sangat dengan keputusan aku.. tapi aku x penah tunjuk dekat kawan2 aku yg aku sedih dengan keputusan aku.. padahal dalam hati nie hanya tuhan je lah yang tahu... ehmmm.. aku betol2 kecewa dengan keputusan yang aku dapatt.. sangat mengecewekan.. kalau lah family aku tau terutama ayah aku tau keputusan aku teruk.. mesti ayah sedih sangat sb keputusan aku terok gilerr kott.. kawan2 semua dapat skor tinggi2 tapi aku???? ehmmmm :'((

ape lah nasib akukan.. dh berusaha.. tapi hasilnya bukan lah seperti yang diharapkan.. tapi mungkin smue nie ada hikmahh... hanya Allah saja yang tahu..
final exam nk dekat tapi aku masih lagi x study.. tkot yeee nak final exammm... apelah keputusan aku kn final exam?? bgos ke x???? entah lahh aku malas nk pikir bende nie..aku tawakal je lahh.. yang pasti mesti poiter aku jatuhhh.. arggghhhh!!!

Friday, 17 August 2012

MEMORY

baju raya sudah siap!!! tapi bilik cuba je pakai.haha!! amekaw besar gerabak.. 2 inci dia besarkn dri baju asal. ape masalah org tuh pon aku x tau lah!!! after raya mak aku nak antar balik baju tuh bg kecik..klau besar skit x pelah aku boleh terima tp klau dh smpai melampau tahap kebesarannya.. memang menguji tahap kesabaran ku lah kn.hahha!!!

tp baju warna purple aku x nk suruh mak aku kecik kn sb best plak pkai baju besar tuhh!!!
raya thun nie x berapa nk meriah sgt, sb aku bezy je nk siap kn assigment. smpai ayah pon tegur asik buzy je.huhu!! aku rasa ayah mula rasa sejak aku smbung belajar x de sapa nk layan adk aku, x de spe nk borak gan ayah aku. layan citer best2 sama2. huhuu :'( sedihnya.. tngok muke ayah aku semalam pon sedih sb dah x boleh nak mesra cam dulu lg. dok luar mlm2 beborak dgan ayah.. ayah selalu bagi nasihat bile kat tmpat belajar nnti. bagi nasihat psal cinta. dan yang selalu ayah pesan dekat aku jagan lupa solat dekat sana nnti.

ehmmm!!! rndu time dulu2 aku rapat dengan ayah, selalu citer masalah kat ayah. dan ayah aku lah orang pertama yang akan aku bagi tau kalau aku ada masalah atau buat sesuatu yang bukan2..
rindu zaman dulu :'(( 

I Want Make U Pround Dad :')

zaty ingat lagi kata-kata ayah dulu waktu ezzaty kecik. smpai skrg zaty ingat. tak penah lupa dalam ingatan zaty. ayah ckp "ayah x kesah klau anak ayah x pandai, tapi ayah nak anak ayah menjadi seorang anak yang baik dgar ckp mak bapak, itu cukup lah bg ayah. daripada kau pandai tapi x hormat orang tua pon x guna"
ayah bnyak ajar ezzaty erti kehidupan dari kecik.. ezzaty bangga jadi anak ayah, ezzaty pantang klau org kutuk atau sakitkn haty ayah.. zaty akan pastikn org tuhh _________ .

ezzaty x bersedia lagi untuk kehilangan ayah. semoga Allah pnjang kn umur ayah. zaty x penah lupa pun untuk doa kn ayah dlm setiap doa ezzaty. apa yang zaty buat untuk ayah, diri ezzaty dan semestinya untuk mendapat keredhaan Allah..

ezzaty teringin sgt buat ayah bangga menjadi ayah ezzaty.. tp belum dapat lagi kecapinya :'( 

zaty tak nak tengok ayah menangis lagi. cukup lah waktu dulu ayah menangis kerana kecewa. sudah cukup buat haty zaty berkecai.. zaty x akan izinkan ayah nangis lagi.. time tuh zaty rasa apa yang ayah rasa dan itu lah pertama kali zaty tngok ayah nangis dan biarlah itu yang terakhir juga zaty melihatnya..



Thursday, 16 August 2012

Dugaan yang Memberi Tauladan dalam Hidupku

Bismillahirahmanirahim..

Bulan 7 nie mang banyak perkara yang memberi pengajaran dan dugaan yang Allah uji kepada diri ku.
permulaan menjadi seorang pelajar Politeknik Sultan Azlan Shah, bukan lah semudah yang disangka. dugaan yang diberikan juga sangat menguji fizikal dan mental aku.

waktu MSK di poli, malam dekat PI poli aku black out. so tau2 je lah kn klau dh gelap tuh mang makhluk halus nie suka. time kite org semayang dalam gelap2 tuh tibe2 tedengar ada suara budak perempuan menjerit. astagfirullah alazim, hanya tuhan saja yang tahu betapa laju yee darah aku mengalir hari tuh. x smpai berapa minit ada lg satu suara lg menjerit. habis je solat smue orang kecoh2 dlm PI dalam keaddan gelapnya. aku ingatkan sorang je yg kne. tp bile toleh je belakang amek kau!! ramai giler yang kne.. laju gilerr lah connet wifi histeria dia..haha!! budak laki gan perempuan pon tros baca yassin. makin kuat plak suara tuh menjerit.. lama jugak lah black out hari tuh dari pkol 6.00 ptg smpai pkol 9 mlm. 
pkol 9 terus lampu PI terbukak. alhamdulillah bersyukur aku waktu tuh.. kakak2 senior suruh kite org smue balik room msg2. dlm pejalanan nak balik PI aku x perasan plak ada budak histeria kt luar, mang Allah dan tentukan malam tuh, aku tolong budak histeria. mang tepat2 bdak tuh jerit aku ada kt sebelah die. kak hana mntak tlg kite org sebab die meracau.x de spe pegang die waktu tuh. so aku gan ain roomate aku pon tlg lah die. ganas giler lah die tuhh.. rasa cam pelempang pon ada gak mlm tuh kn!! tp x berani aku x pasal2 bnde lain plak jd kn.haha!!
bile smua dh reda kak hana pon suruh angkat die bawak msok PI kite org pon angkat lah die..
masok je PI mang tekejot beruk aku!! bapak lah ramai bdk kne histeria!! connection die mang laju. sorg bdak menjerit dlm PI tuh smue pakat2 nk jerit. sakit plak hati aku mlm tuh!! ustaz pon dtg ubatkn die.. ustaz suruh antar balik blk. sb die x boleh dgar org menjerit. die tuh ada saka.. so kite org pon bwk lh die balik bilik hinggan terlupa amek beg.
start situ lah beg aku hilang, tmbah2 lg smue beg kite org sme. mang lg susah lh nk jmpe, dlm beg tuh ada dokumen penting aku, borang poli aku. ic, duit, kad ATM, sijil2 aku..telekung kesayangan aku.
mang makan seminggu lah aku jadi pendatang asing. mule2 nk buat laporan polis tp ayah ckp tunggu lah smpai mnggu dpan tngok mcm mne jmpe ke x??
mang aku doa semoga bdak yg amek beg aku. tergerak hati die nk pulangkan dkat aku.. dan bg berita gembira tok aku pada hari isnin. alhamdulillah Allah dgar doa aku, hari isnin malam, kak hana dtg bilik aku dan plg kn beg aku. time tuh bersyukur tak terhingga aku pada Allah.



so kite jgan lah sesekali putus harapan untuk mencari jalan penyelesaian. dan selalulah berdoa dan tawakal kepada Allah dalam masa yang sama perlulah berusaha mencari jalan. mang aku ada jugak putus asa tp dlm masa sama aku pikir knapa bnde nie terjadi dan bermotivasi diri sendiri dan cuba fikir positif. aku sayang sgt ayah aku sb die selalu bg sokongan sewaktu beg aku ilang. terima kasih ayah.. 

setiap dugaan pasti ada hikmah disebaliknya.. nak tahu apa hikmahnya kenelah cari dan fikir sendiri, sebab tuh lah Allah kurniakan akal kepada kita.

Monday, 28 May 2012

tangkap gambar di waktu petang

haha!! sementara tunggu adk aku mandi saje je duduk luar!! x tau nk wat ape ternampak lh bunge yg mak aku tanam tp aku x tau tuhh bnge ape sb aku x penah jmpe lg nie lah petame kali aku nmpak.haha!!
aku nie klau bosan memang akn tangkap gmbar!! x kira lah ape pon pemandangan yg nmpak menarik dn cntik. 
jom kite tngok gmbar bnge2 yg aku tngkap sekejap tadi

amacam lawa x aku tngkap.haha!! lawa kn?? and aku suke edit gmbar agar nmpak lg cun

haha!! okey gmbar nie aku tngkap dkat umah aku!! yg daun warne hijau tuhh ialah daun pegaga!!
klau nk tngok lebih jelaz tkan je gmbar tuhh!!

besar kn tangan aku haha!! aku tau dh!! x payah bg tau aku.huhu!!

aku suke backgroud bnge tuhh. batu2 die yg menyerlah kn pic nie sebenar yee!!

memang cntik black white background die!! haha!! aku suke 

nie lh daun pegaga yg aku petik.huhu wat ulam pon sodap!! awek mude tuhh.haha!! klick lh pic nie bg besar skit. nmpak jelas sikit

and the last picture!! yeahh my hand haha!! sebenar yee pic nie ade kisah disebalik yee!! salah seorg dri kami telah terpisah dn membawa dri.huhu tapi knape 3?? npe x empat!!huhu??? entah lahhh!! mlaz nk kutip daun pegaga lagi ckup lh tiga!!

sebenar yee bnyak lagi gambar yg aku tngkap tp mlaz nk uploud!! nnti boring plak asyik tngok bnde same je kn. nie antara pic yg terbaik lah aku edit dan tngkap!! smue gmbar yg aku tngkap ade makne dan cerite yg tersirat. cme aku je tahu!! macam yuna ckp setiap gmbar ade cerite yee. x gitu kn!!haha!! ape pon gambar nie smue adalah original tidak ciplak dri sape2 pon.

My Secret Diary

Sunday, 27 May 2012

Ape Kejadah Semua Nie. tak paham lah aku!! cm gampang je bnde nie smue. seriuss!!!

okey serius aku terkejut td!! bukak fb tngok lh pic die tibe2 tengok td ade pic die scrinn kn!! talk to jesus x ke bangang bnde nie??? nie web die tp x leh nk bkak lh. aku bace smue yee td.perhhhh!! memang cm gmpang ----> whttp://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.chataboutjesus.com%2F&h=tAQFlKpuqAQEkke_7rYsIIAFkwqe9GUldre0yEfI6hYh3C  !! x ke bangang bnde nie!!! serius macam gampang sehh!!  kepale hotak lh. bnde nie pon ade kn skrag. and bdak tuhh try lah and die ckp klau x kuat iman jgn gatal2 nk try bnde tuh. uhhh???? kau tau x klau kau try bnde nie klau tersilap langkah kau kemungkinan boleh goyang iman kau tau!!! adoiii jgn lh gatai2 nk try. tau lh korg nk test je nk tngok ape bnde tuh ckp kn.tp jgn lh smpai cm tuh sekali bahaye giler kot!! sedihh gilerr. bnde cm nie pon boleh wujud yg lg sedih yee org melayu plak tuh jmpe web bodoh nie pastu try chat!! pehhghhh memang terbaik lh kn??? t-.-t what the hell btol lh!! pemainan nie!!

aku x tau lah mane die dpt bnde bodoh nie. umat islam plak tuh yg gatal cube bnde nie!! memang intenet bahaye lah skrg mudah2an kite smue x terpesong lah iman 

ini doa ketetapan hati kite!! moge2 dgan amal ayt nie kite boleh teguh kn hati kite 

ini ade lagi satu ayat aku nk share!! bak kate org putih sharing is caring, aku wat nie untuk kite smue. agar hati dan iman kite tidak goyang atau pun terpesong dri agama islam. amin

Friday, 25 May 2012

Hikmah Hidup Bersendirian iaitu Single bagi Seseorang Wanita


nie psal handfon plak!! haha.. dh berape bulan lh aku x topap!! silap2 hari bulan boleh blank aku pnye sim x boleh gne sb x reti nk topap. kene beli no baru. kalau nk topap pon bkan aku msg gan spe2 pon. nk msg pakwe.haha!! silap besar lah aku mane ade pakwe.huhu!! kesian kat diri aku nie. x laku2 smpai skrg!! aku rase, aku kne nyayi lagu jodoh dri kumpulan wali band lah!! agak yee baru dpt jodoh kot.hahhaa!! tapi nnti nmpak sgt yg aku nie x laku sgt kn!! ape pon tak boleh!! 
x pe aku akn besabar!!teringat aku satu firman allah aku ade terbace suatu hari tuhh!! tp smpai skrg aku x jmpe buku tuhh!! puas aku cari smpai skrg tp aku masih ingat lh tp samar2. ape yg aku ingat  die psal cinta!! dengar yee!! ini yg aku ingat je taU!!

disatu pokok yg dipenuhi dengan buah apel yg begitu bnyak sekali, salah satu buah apel yg duduk dan berada di atas pokok itu , penah suatu ketika die berasa sedih kerana tiada seorg manusia pon yg memakan diri nya kerana die berada di tempat yg tinggi smpai manusia tidah boleh memetik nya.
maka Allah berfirman : jaganlah kau kesali tentang itu, dan kau ptot bersyuker kerana kedudukan mu tinggi tidak seperti buah2 yg berada ditanah , mereka telah menjadi busuk tanpa  dimakan oleh manusia dan dibiarkan begitu sahaja, dan engkau masih lagi cantik tidak terusik dan manusia menanti kamu untuk dimakan bile sudah masak begitulah juga dengan seorang perempuan yg tidak pernah disentuhi oleh mana2 lelaki dan tidak pernah bercinta, tidak bermakna die tidak sempurna tetapi ALLAH  menjaga kehormatan dan meletakan wanita itu ditempat yg tinggi  dan hanya orang yang layak sahaja akn memilikinya!! 

bagi perempuan yg rasa sedih sampai sekarang x bercinta  x de sape nak, jangan lah kite bersedih kerana kite x tahu yang sebenarnya Allah tengah menjage kite dan meletakkan kite didarjat yg tertinggi. sehingga lah smpai wktu untuk kite dimiliki!! ini lah yg selalu aku ingat smpai skrg bile aku bersendirian!! semoga aku tergolong dlm wanita yg dipelihara oleh ALLAH. Aminyarobbanaalamin.

My Secret Diary

Thursday, 24 May 2012

Sambut Befday Mak kat Rumah jee!!huhu

okey cam biase lh kite org selalu yee smbot befday kat rumah jee. tp klau kite org rajin, mungkin akn smbut dkt KFC selalu yee lh!! nie gmbar kite aku tngkap. sikit je aku tngkap sb mak aku nie pemalu skit org yee so skit je lh gmbar yee!! yg bnyak gambar aku gan abg aku. aiii maklom lah aku gan abg aku nie suke beno begambo yee kn.hahha.!! maaf lh yee klau bnyak gmbar kami!! sape pnye hari jadi pon aku x tau lh.

kecik je kek kami nie. x semegah mane pon haha!!

nie lah mak aku. kecik molek je orgnya!! cun kan mak aku.hehe

okey mamat nie memang melampau smue kek die nk sebat.haha nie name yee kebulur bang!!haha

okey wat permintaan skrg. aku harap aku dpt kerete vios satu haha!! berangan2 rahi ayam cm nie lah

haha!! amek bau dulu pastu baru mkan.haha

nie name yee kebulok!! same je perangai gan abg yee. dh kate pon adk beradik kn.haha

nak amek lah sye x nk pon.hhuuhu. sharing is cariing cewahh!!

sebenar yee gambar nie x de motif pon saje gedik nk ltak dp dlm fon x berape nk nmpak lh!!

family aku skit je ahli keluarge yee!! 5 org je keseluruhan yee!! skit kn!! tp aku still bersyukur sb di lahir kn ahli keluarge nie!! aku dpt abg yg syg adk beradik die. aku dpt emak yg pandai masak yummyy!!. aku dpt adk yg sebijik muke aku waktu kecik and comell dan yg paling aku bersyukur aku dpt seorg ayh yg bertanggungjawab , penyayang yg sentiase memberi sokongan dkt aku.!! yeahh aku mang ank ayah so WHAT!!! haha!! ank ayh brutal okey.haha

Wednesday, 23 May 2012

Talking About Love

okey hari nie aku nk ckp psal bab cnte lah. klau member aku bace blog nie aku ckp psal cnte msti dorg akn ckp "dh pandai dh skrg ckp psal cinte.haha" comfem x lari pnye ayt tuhh!! Haha nk tau sb ape? sb aku nie lah salah seorg tean AEST yg x reti nk bercinte dn susah nk ckp psal lelaki terutama psal cnte!! sb aku x de pakwe cm mne nk ckp psal cnte kn, btol x?
dah 4 tahun aku x bercinte dhan mane2 laki lagi start umo aku form 2!! sb cinte lh yg wat kn aku dpt keputusan teruk akhir tahun form 1. and bapak aku lah yg memberi sokongan padu supaye aku x becinte wktu sekolah and bapak aku ckp jugak "kalau aku nk bercinte boleh tp tnggu lah dh habis skolah nnti. kau nk bercinte time tuhh kau bercinte lah tp bkn waktu kau belajar buang mase je" ehmm.. azam 2008 aku x nk bercinte smpai habis skola dan alhamdulilah janji dan azam aku terlaksana. cam x pecaye aku yg aku dpt laksana kn azam aku dgan bejaye kn!! and bile aku dh abiz SPM hari tuhh 2011. tros aku knal gan seseorg dlm fb nie.haha!! aku free boleh bercinte dh time tuhh!! tp kite org kawan je!! x lebih dri tuhh!!
Cinte ape itu cinte?? haha msti korg penah dgar soalan nie kn!! komfem femes kod soalan nie!! aku pon x tau nk jwb soalan nie. sb lain org, lain pendapat yee kn so mlaz nk jwb soalan cm nie!!
sekarang nie aku mule gan pendirian aku semule, aku dh x nk pikir psal cnte dan aku cume serah kn cinte aku jodoh aku kpade Allah yg maha besar!! biarlah die yg menentukn segale2 yee!!
aku senang untuk suke kan seseorg tuhh, TAPI susah untuk mencintai dirinya!!
so bile aku ckp aku suke lh kat si polan nie x bermakne aku dh jatuh cinte kat die!! cume suke sahaje s jgn lh salah fhm!! aku suke satu cerite tentang saidina fatimah dan saidina ali. kisah percintaan dorg
alangkah bgos yee klau percintaan aku cm dorg. atlist kite x bertepuk sebelah tgan!1 and now i try to be like them!! pray to Allah and aku harap aku jatuh cinte dgan suami aku di rumah ALLAH dan di ijab kabul kn juge sebagai pasangan yg halal untuk disentuhi di rumah ALLAH juge. amin.aminyarobbanaalamin.
nk bercinte tuh x salah tp ingat lah jgn terlalu bg harapan dkt seseorg yg blom tentu jd milik kite kelak memakan diri. Berserah lah segale yee kepade Allah agar kite dipertemukn dgan lelaki yg baik insaallah amin


My Secret Diary