snow

Monday, 28 May 2012

tangkap gambar di waktu petang

haha!! sementara tunggu adk aku mandi saje je duduk luar!! x tau nk wat ape ternampak lh bunge yg mak aku tanam tp aku x tau tuhh bnge ape sb aku x penah jmpe lg nie lah petame kali aku nmpak.haha!!
aku nie klau bosan memang akn tangkap gmbar!! x kira lah ape pon pemandangan yg nmpak menarik dn cntik. 
jom kite tngok gmbar bnge2 yg aku tngkap sekejap tadi

amacam lawa x aku tngkap.haha!! lawa kn?? and aku suke edit gmbar agar nmpak lg cun

haha!! okey gmbar nie aku tngkap dkat umah aku!! yg daun warne hijau tuhh ialah daun pegaga!!
klau nk tngok lebih jelaz tkan je gmbar tuhh!!

besar kn tangan aku haha!! aku tau dh!! x payah bg tau aku.huhu!!

aku suke backgroud bnge tuhh. batu2 die yg menyerlah kn pic nie sebenar yee!!

memang cntik black white background die!! haha!! aku suke 

nie lh daun pegaga yg aku petik.huhu wat ulam pon sodap!! awek mude tuhh.haha!! klick lh pic nie bg besar skit. nmpak jelas sikit

and the last picture!! yeahh my hand haha!! sebenar yee pic nie ade kisah disebalik yee!! salah seorg dri kami telah terpisah dn membawa dri.huhu tapi knape 3?? npe x empat!!huhu??? entah lahhh!! mlaz nk kutip daun pegaga lagi ckup lh tiga!!

sebenar yee bnyak lagi gambar yg aku tngkap tp mlaz nk uploud!! nnti boring plak asyik tngok bnde same je kn. nie antara pic yg terbaik lah aku edit dan tngkap!! smue gmbar yg aku tngkap ade makne dan cerite yg tersirat. cme aku je tahu!! macam yuna ckp setiap gmbar ade cerite yee. x gitu kn!!haha!! ape pon gambar nie smue adalah original tidak ciplak dri sape2 pon.

My Secret Diary

Sunday, 27 May 2012

Ape Kejadah Semua Nie. tak paham lah aku!! cm gampang je bnde nie smue. seriuss!!!

okey serius aku terkejut td!! bukak fb tngok lh pic die tibe2 tengok td ade pic die scrinn kn!! talk to jesus x ke bangang bnde nie??? nie web die tp x leh nk bkak lh. aku bace smue yee td.perhhhh!! memang cm gmpang ----> whttp://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.chataboutjesus.com%2F&h=tAQFlKpuqAQEkke_7rYsIIAFkwqe9GUldre0yEfI6hYh3C  !! x ke bangang bnde nie!!! serius macam gampang sehh!!  kepale hotak lh. bnde nie pon ade kn skrag. and bdak tuhh try lah and die ckp klau x kuat iman jgn gatal2 nk try bnde tuh. uhhh???? kau tau x klau kau try bnde nie klau tersilap langkah kau kemungkinan boleh goyang iman kau tau!!! adoiii jgn lh gatai2 nk try. tau lh korg nk test je nk tngok ape bnde tuh ckp kn.tp jgn lh smpai cm tuh sekali bahaye giler kot!! sedihh gilerr. bnde cm nie pon boleh wujud yg lg sedih yee org melayu plak tuh jmpe web bodoh nie pastu try chat!! pehhghhh memang terbaik lh kn??? t-.-t what the hell btol lh!! pemainan nie!!

aku x tau lah mane die dpt bnde bodoh nie. umat islam plak tuh yg gatal cube bnde nie!! memang intenet bahaye lah skrg mudah2an kite smue x terpesong lah iman 

ini doa ketetapan hati kite!! moge2 dgan amal ayt nie kite boleh teguh kn hati kite 

ini ade lagi satu ayat aku nk share!! bak kate org putih sharing is caring, aku wat nie untuk kite smue. agar hati dan iman kite tidak goyang atau pun terpesong dri agama islam. amin

Friday, 25 May 2012

Hikmah Hidup Bersendirian iaitu Single bagi Seseorang Wanita


nie psal handfon plak!! haha.. dh berape bulan lh aku x topap!! silap2 hari bulan boleh blank aku pnye sim x boleh gne sb x reti nk topap. kene beli no baru. kalau nk topap pon bkan aku msg gan spe2 pon. nk msg pakwe.haha!! silap besar lah aku mane ade pakwe.huhu!! kesian kat diri aku nie. x laku2 smpai skrg!! aku rase, aku kne nyayi lagu jodoh dri kumpulan wali band lah!! agak yee baru dpt jodoh kot.hahhaa!! tapi nnti nmpak sgt yg aku nie x laku sgt kn!! ape pon tak boleh!! 
x pe aku akn besabar!!teringat aku satu firman allah aku ade terbace suatu hari tuhh!! tp smpai skrg aku x jmpe buku tuhh!! puas aku cari smpai skrg tp aku masih ingat lh tp samar2. ape yg aku ingat  die psal cinta!! dengar yee!! ini yg aku ingat je taU!!

disatu pokok yg dipenuhi dengan buah apel yg begitu bnyak sekali, salah satu buah apel yg duduk dan berada di atas pokok itu , penah suatu ketika die berasa sedih kerana tiada seorg manusia pon yg memakan diri nya kerana die berada di tempat yg tinggi smpai manusia tidah boleh memetik nya.
maka Allah berfirman : jaganlah kau kesali tentang itu, dan kau ptot bersyuker kerana kedudukan mu tinggi tidak seperti buah2 yg berada ditanah , mereka telah menjadi busuk tanpa  dimakan oleh manusia dan dibiarkan begitu sahaja, dan engkau masih lagi cantik tidak terusik dan manusia menanti kamu untuk dimakan bile sudah masak begitulah juga dengan seorang perempuan yg tidak pernah disentuhi oleh mana2 lelaki dan tidak pernah bercinta, tidak bermakna die tidak sempurna tetapi ALLAH  menjaga kehormatan dan meletakan wanita itu ditempat yg tinggi  dan hanya orang yang layak sahaja akn memilikinya!! 

bagi perempuan yg rasa sedih sampai sekarang x bercinta  x de sape nak, jangan lah kite bersedih kerana kite x tahu yang sebenarnya Allah tengah menjage kite dan meletakkan kite didarjat yg tertinggi. sehingga lah smpai wktu untuk kite dimiliki!! ini lah yg selalu aku ingat smpai skrg bile aku bersendirian!! semoga aku tergolong dlm wanita yg dipelihara oleh ALLAH. Aminyarobbanaalamin.

My Secret Diary

Thursday, 24 May 2012

Sambut Befday Mak kat Rumah jee!!huhu

okey cam biase lh kite org selalu yee smbot befday kat rumah jee. tp klau kite org rajin, mungkin akn smbut dkt KFC selalu yee lh!! nie gmbar kite aku tngkap. sikit je aku tngkap sb mak aku nie pemalu skit org yee so skit je lh gmbar yee!! yg bnyak gambar aku gan abg aku. aiii maklom lah aku gan abg aku nie suke beno begambo yee kn.hahha.!! maaf lh yee klau bnyak gmbar kami!! sape pnye hari jadi pon aku x tau lh.

kecik je kek kami nie. x semegah mane pon haha!!

nie lah mak aku. kecik molek je orgnya!! cun kan mak aku.hehe

okey mamat nie memang melampau smue kek die nk sebat.haha nie name yee kebulur bang!!haha

okey wat permintaan skrg. aku harap aku dpt kerete vios satu haha!! berangan2 rahi ayam cm nie lah

haha!! amek bau dulu pastu baru mkan.haha

nie name yee kebulok!! same je perangai gan abg yee. dh kate pon adk beradik kn.haha

nak amek lah sye x nk pon.hhuuhu. sharing is cariing cewahh!!

sebenar yee gambar nie x de motif pon saje gedik nk ltak dp dlm fon x berape nk nmpak lh!!

family aku skit je ahli keluarge yee!! 5 org je keseluruhan yee!! skit kn!! tp aku still bersyukur sb di lahir kn ahli keluarge nie!! aku dpt abg yg syg adk beradik die. aku dpt emak yg pandai masak yummyy!!. aku dpt adk yg sebijik muke aku waktu kecik and comell dan yg paling aku bersyukur aku dpt seorg ayh yg bertanggungjawab , penyayang yg sentiase memberi sokongan dkt aku.!! yeahh aku mang ank ayah so WHAT!!! haha!! ank ayh brutal okey.haha

Wednesday, 23 May 2012

Talking About Love

okey hari nie aku nk ckp psal bab cnte lah. klau member aku bace blog nie aku ckp psal cnte msti dorg akn ckp "dh pandai dh skrg ckp psal cinte.haha" comfem x lari pnye ayt tuhh!! Haha nk tau sb ape? sb aku nie lah salah seorg tean AEST yg x reti nk bercinte dn susah nk ckp psal lelaki terutama psal cnte!! sb aku x de pakwe cm mne nk ckp psal cnte kn, btol x?
dah 4 tahun aku x bercinte dhan mane2 laki lagi start umo aku form 2!! sb cinte lh yg wat kn aku dpt keputusan teruk akhir tahun form 1. and bapak aku lah yg memberi sokongan padu supaye aku x becinte wktu sekolah and bapak aku ckp jugak "kalau aku nk bercinte boleh tp tnggu lah dh habis skolah nnti. kau nk bercinte time tuhh kau bercinte lah tp bkn waktu kau belajar buang mase je" ehmm.. azam 2008 aku x nk bercinte smpai habis skola dan alhamdulilah janji dan azam aku terlaksana. cam x pecaye aku yg aku dpt laksana kn azam aku dgan bejaye kn!! and bile aku dh abiz SPM hari tuhh 2011. tros aku knal gan seseorg dlm fb nie.haha!! aku free boleh bercinte dh time tuhh!! tp kite org kawan je!! x lebih dri tuhh!!
Cinte ape itu cinte?? haha msti korg penah dgar soalan nie kn!! komfem femes kod soalan nie!! aku pon x tau nk jwb soalan nie. sb lain org, lain pendapat yee kn so mlaz nk jwb soalan cm nie!!
sekarang nie aku mule gan pendirian aku semule, aku dh x nk pikir psal cnte dan aku cume serah kn cinte aku jodoh aku kpade Allah yg maha besar!! biarlah die yg menentukn segale2 yee!!
aku senang untuk suke kan seseorg tuhh, TAPI susah untuk mencintai dirinya!!
so bile aku ckp aku suke lh kat si polan nie x bermakne aku dh jatuh cinte kat die!! cume suke sahaje s jgn lh salah fhm!! aku suke satu cerite tentang saidina fatimah dan saidina ali. kisah percintaan dorg
alangkah bgos yee klau percintaan aku cm dorg. atlist kite x bertepuk sebelah tgan!1 and now i try to be like them!! pray to Allah and aku harap aku jatuh cinte dgan suami aku di rumah ALLAH dan di ijab kabul kn juge sebagai pasangan yg halal untuk disentuhi di rumah ALLAH juge. amin.aminyarobbanaalamin.
nk bercinte tuh x salah tp ingat lah jgn terlalu bg harapan dkt seseorg yg blom tentu jd milik kite kelak memakan diri. Berserah lah segale yee kepade Allah agar kite dipertemukn dgan lelaki yg baik insaallah amin


My Secret Diary